Bra Kläder

Blogg om bra kläder för den aktive fritidsmänniskan

Info om bra fritidsbrallor

Bra brallor för friluftsliv

Rätt material är väsentligt när du ska ut och vandra eller ägna dig åt andra friluftsaktiviteter. Det finns en del saker du bör tänka på innan du köper friluftsbyxor. Hur mycket ska du använda dem? Vad ska du använda dem till? Är du mycket aktiv bör du köpa ett par byxor i slitstarkt material.

Det finns en mängd olika byxor att välja mellan. Det är enklast att utgå ifrån den aktivitet eller aktiviteter du ägnar dig åt. Ska du klättra är det bra att tänka på byxor med förstärkningar på olika områden. Vandrar du är ventilation en sak att tänka på. Här nedan följer några råd och tips.

Brabrallor.se har också bra och informativ information om olika byxor och dess funktioner.

Funktioner och egenskaper

Du kan behöva en byxa som har funktionen att kunna spänna åt vid anklarna. Det finns kardborreband, resår eller spännen. Det kan vara bra att ha så att grus inte kommer in i kängorna och så att vatten och lera hålls utanför. Detta gör även att byxornas längd kortas ned en aning.

Förstärkningar

Ute i naturen sitter du på många olika underlag, såsom sten, träd och våt mark. Därför kan förstärkningar i bakpartiet vara en fördel. Det kan hända att du behöver sitta på knäna en del så knäskydd/förstärkning på byxorna är bra att tänka på, samt skydd vid benslutet beroende på terräng och förslitning från skorna.

Fickor och ventilation

Det finns en mängd olika områden på byxorna där det bör finnas fickor. Tänk igenom vad just du behöver inför din aktivitet och köp byxor som gynnar det. Behöver du ha något i fickan och hur mycket? En byxa med ventilation är uppskattat i varmt väder då detta absorberas när du svettas.

Byxans historia

Är du intresserad av byxors historia och hur vi började använda kläder så hittar du lite intressant och rolig kuriosa här: http://byxorna.com/