Bra Kläder

Blogg om bra kläder för den aktive fritidsmänniskan

Rätt jacka för en aktiv fritid i skog och mark

Bra jackor för friluftsliv

Om du gillar friluftslivet och att vandra i naturen är det viktigt att tänka på hur du klär dig. Naturen kan bjuda på olika väderlekar så det gäller att ha rätt utstyrsel med sig. När det kommer till jackor som är lämpliga för friluftslivet beror det såklart lite på. Bland annat var i världen du befinner dig, vilken årstid det är och vad du ska göra i naturen. Det gäller att inte ha en för varm jacka men heller inte en för kall.

Olika typer av jackor

Jackor som är bra för friluftslivet finns det såklart en hel del av och i olika modeller. Beroende på väder och årstid kan du antingen behöva en varmare fodrad jacka eller en tunnare men vindtät jacka. Den bästa jackan är en sådan där du kan ta bort innerfodret och därmed få en svalare jacka. Då har du två jackor i en, en fodrad för kallare väderlek samt en svalare för den lite varmare väderleken. Sådana jackor finns oftast i sportaffärer eller i affärer specialiserade på friluftsliv. Jaktjackor är ett plag som många gånger underskattas av dem som vistas mycket i skog och mark. Vad kan igentligen vara bättre än en bra jaktjacka om du är mycket ute i naturen. Den är tålig, ofta vattentät och har de egenskaper du egentligen är ute efter. Vilka kan inte vara bättre att tillveka kläder som tå slitage ute i skogen än de som dagligen tillverkar plagg för dessa ändamål. Mer om jaktjackor kan du läsa på http://jaktjackor.se/

Regnjackan – ett måste

Den kanske absolut viktigaste funktionen en jacka som ska lämpa sig för friluftslivet borde ha är att den ska tåla regn. Att bli våt och kall när du är ute i naturen kan vara bland det värsta, därför är det extra viktigt att utrusta sig med en regnjacka. Idag finns det flera modeller av regnjackor som även har andra funktioner som är bra för ett friluftsliv, så som bra förvaring med flera fickor, vindtät samt fodrad. En fodrad regnjacka är suverän för ett aktivt friluftsliv, särskilt om fodret är avtagbart.